Hyundai IONIQ

Ismertető

ELEKTROMOS AUTÓK ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL!

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati kiírást tesz közzé cselekvőképes természetes személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, költségvetési szervek részére, az elektromobilitás elterjedésének ösztönzése érdekében tisztán elektromos személygépkocsik és/vagy legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tisztán elektromos tehergépkocsik megvásárlásának támogatására (ide értve a zárt végű pénzügyi lízing szerződés keretében történő megvalósulását is). Október 27-től lehet pályázni a támogatásra.

 

EGY DINAMIKUS FILOZÓFIA - három elektromos értelmezés

Az elektromos autóknak élvezetes vezethetőséget biztosító menetdinamikai jellemzőkkel és komfortos rugózással kell rendelkezniük. Ez az IONIQ filozófiája, és ennek az elvnek az igazságát hamarosan Ön is megtapasztalhatja a három innovatív hajtáslánc-opciónak köszönhetően. Erre még nem volt példa az autóiparban, ám jellemző a Hyundai azon elhivatottságára, hogy fenntartható megoldásaival a lehető legtartalmasabbá tegye ügyfelei életét.

Elsőként az IONIQ Hybrid modell lép színre, majd rögtön annak nyomdokain megjelenik az IONIQ Electric is. A Hybrid nagy hatásfokú benzinmotorját egy erős villanymotor támogatja, amelyet egy ultramodern lítium-ion polimer akkumulátorcsomag táplál. A teljesítménynövelő duplakuplungos sebességváltó még élvezetesebbé teszi a vezetést. A sorban az IONIQ Electric következik, majd a kínálatot a későbbiekben érkező IONIQ Plug-in teszi teljessé. Az IONIQ minden egyes kivitele ugyanarra a különleges padlólemezre épül, és ugyanazt a kecses, modern formatervet alkalmazza majd.

 

A FELVILLANYOZÓ KÖZLEKEDÉS HÁROM MÓDJA. VÁLASSZA KI AZ ÉLETMÓDJÁHOZ LEGINKÁBB ILLŐ IONIQ MODELLT

Könnyen eldöntheti, melyik az Ön számára ideális IONIQ. Az egész attól függ, hogy milyen gyakran ül autóba, milyen messzire utazik, és milyen a vezetési stílusa. Bármelyik IONIQ modellt választja is, emlékezetes vezetési élményben lesz része, köszönhetően az elindulás pillanatától rendelkezésére álló, masszív forgatónyomatéknak. Az alábbiakban röviden áttekintjük az egyes IONIQ hajtásláncok előnyeit.

Vezetési élmény csekély károsanyag-kibocsátással
A kiemelkedő hatásfokú benzinmotor és a 28 kW teljesítményű villanymotor párosa kevesebb üzemanyag felhasználásával kínál intenzívebb menetteljesítményeket. A rendszerteljesítmény 141 LE. A villanymotor vaskos forgatónyomatéka már az elindulás pillanatától rendelkezésre áll. A kompakt, 1,56 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor menet közben töltődik, mindenekelőtt a lassításkor jelentkező energia-visszanyerésnek köszönhetően. Az IONIQ Hybrid emellett 120 km/óránál nem nagyobb sebességek esetén képes az emissziómentes közlekedésre. 

Színarany középút
A különösen nyomatékos, 45 kW teljesítményű villanymotort nagykapacitású (8,9 kWh) lítium-ion polimer akkumulátor táplálja. Ez akár 51 kilométernyi emissziómentes közlekedést tesz lehetővé, ami ideális megoldás a mindennapi ingázás során. Amikor a két erőforrás egyszerre üzemel, a kiemelkedő hatásfokú benzinmotor jócskán megnöveli a hajtáslánc teljesítményét, ráadásul a hatótávolság miatt sem aggódnia. Az akkumulátor tárolja a menet közben visszanyert elektromos energiát, de külső áramforrásról is feltölthető. 

Zéró károsanyag-kibocsátás. Zéró kompromisszum.
A 88 kW teljesítményű, rendkívül nyomatékos villanymotort egy különösen jó hatásfokú, 28 kWh kapacitású lítium-ion polimer akkumulátor táplálja. Ez a hajtáslánc akár 250 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel. Az akkumulátor mélyen a padlóba beépítve található, ami alacsony tömegközéppontot eredményez, és ezáltal élvezetes, közvetlen vezetési élményt biztosít. 

EGYSZERŰEN FELVILLANYOZ AZ EGYEDÜLÁLLÓ IONIQ.

Az IONIQ az egyetlen olyan autó a világon, amelyet a kezdetektől fogva háromféle, részben vagy teljesen elektromos hajtáslánchoz terveztek. A robusztus, mégis könnyű vázszerkezet olyan nagyteljesítményű komponenseket rejt, amelyeket kifejezetten úgy terveztünk és fejlesztettünk, hogy tökéletes harmóniában működjenek együtt. Így Ön átadhatja magát az élvezetes, mégis takarékos vezetés örömének.

 

  Plug-In Hybrid Electric
BELSŐ ÉGÉSŰ MOTOR Igen Igen Nem
VILLANYMOTOR Igen Igen Igen
DUPLAKUPLUNGOS SEBESSÉGVÁLTÓ Igen Igen Nem
AKKUMULÁTOR Igen Igen Igen

AZ IONIQ ANATÓMIÁJA. SZEMMEL NEM LÁTHATÓ ERŐSSÉGEK.

Amilyen lényeges a fejlett hajtáslánc-technológia, ugyanannyira fontos szerepet játszik az aerodinamika és a kistömegű, nagy szilárdságú vázszerkezet. Az IONIQ mindezen területeken ragyogóan teljesít. Mindössze 0,24-es közegellenállási együtthatójával az IONIQ a jelenleg kapható egyik legáramvonalasabb gépkocsi a világon. A kecses kontúrok és a finoman kidolgozott részletek minimális szintre csökkentik a légellenállást, és ezáltal a károsanyag-kibocsátást. Az elöl kialakított légbevezetők mérséklik az első kerék körül ébredő légörvényeket, míg a C alakú nappali fények egyedülálló megjelenést kölcsönöznek a járműnek. Az IONIQ megszelídíti a szelet, és felvillanyozza az érzékszerveket.

TELJESEN FELTÖLTVE. KÍVÜL ÉS BELÜL.

A külső formai részletek együttesen még erőteljesebbé teszik az IONIQ letisztult, sportos formatervét, míg az utasteret az ultramodern dizájn tisztasága és az innovatív tartalom határozza meg. A hatás egyszerre futurisztikus és otthonos. A kezelőszervek egyértelmű, logikus elrendezése ösztönösen működtetést tesz lehetővé, így Ön zavartalanul élvezheti a kezes vezethetőséget.

TÖLTSE FEL KÍVÁNCSISÁGÁT

Ismerje meg minden szemszögből az elektromos mobilitás jövőjét.

További részletekért keresse fel személyesen Márkakereskedésünket!

Kérjen személyre szabott ár- és finanszírozási ajánlatot szakértő értékesítő munkatársainktól:

Ozibiusz Roland               Tel: 37/544-443
                                      E-mail: ozibiusz.roland@premiumautohaz.hu

Czibolya Krisztián            Tel: 37/544-444
                                      E-mail: czibolya.krisztian@premiumautohaz.hu

Galéria