Vasember terepjárót csinált a Hyundai a Konából

A Hyundai Motor elkészítette a Kona limitált szériás Vasember kiadását, amelyet a Marvel stúdió népszerű karaktere ihletett meg.

Tony Stark, vagyis a különleges fegyverzetéről Vasembernek elnevezett alteregójának nevét hamarosan nemcsak a szuperhős karakter viselheti, hanem egy koreai hobbiterepjáró is. Miután tavaly a Kona bemutatásakor tanulmányként már kiállították, a Hyundai most bejelentette, hogy jövőre bevezetik a Vasember modell szériaváltozatát.

A Hyundai Motor a Kona Iron Man terepjárót a San Diegóban megrendezésre került Comic-Con képregényfesztiválon mutatta be elsőként. Ez ráadásul az első olyan alkalom, amikor a Marvel engedélyt adott arra, hogy egyik karakterét egy autógyártó felhasználhassa. A speciális széria 2019 első félévétől lesz kapható és a vállalat ígérete szerint a világ bármely tájáról fogadnak majd megrendeléseket az autóra. Ám a modell exkluzivitásának megőrzése érdekében a rendelési mennyiségeket bizonyos ideig korlátozni fogják. 

A Kona Iron Man külső kialakításában emlékeztet az 1963-ban először megjelent Marvel karakter védőruhájára. Az autó mattszürke alapszint kap, ám a vörös betétek mindenütt a mozifilmek karakterének jellegzetességét hordozzák. A motorháztetőn megjelenik a Marvel logója és a nappali menetfény különleges formáját is a Vasember maszkja ihlette. A szériamodell megőrizte a tanulmány különleges mintázatú, 18 colos kettónusú keréktárcsáit, amikhez egyedi kupakok is járnak. Az ajtókon ott a Stark Iparvállalat jelvénye, amely Tony Stark képzeletbeli fegyvergyártó cége. 

A Vasember témája az autó belső kialakítását is meghatározza. A szürke-vörös színkombinációjú üléseket a Vasember maszkja és jelvénye díszíti. Az autó indításakor különleges logó jelenik meg a műszeregységben, a Head-up kijelző is Vasember témát kapott, de a jelvény a középső kijelzőn is megjelenik. Bónuszként a váltógomb is különleges kialakítást kapott. 

“A Vasember tökéletesen illik a Konához, mivel a kisterepjáró a városi életstílust és a biztonsági technológiákat hangsúlyozza" - mondta a Hyundai Motor szóvivője. "A mi szlogenünk 'Városi Okos Fegyverzet' és ez tökéletesen passzol a Vasemberhez."

 

 
 
 
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja

 

Vissza
Vasember terepjárót csinált a Hyundai a Konából
  • 8/8/18 napon
  • Általános hírek