Új motorokat kapott a formailag is frissült Hyundai i30

A Hyundai Motor továbbfejlesztette népszerű i30 modellcsaládját, amelynek során a formailag megújult típusban az új SmartStream erőforrások is bemutatkoznak.

A vadonatúj erőforrásokkal a Hyundai i30 kompakt ötajtós, kombi, Fastback és N változatai is teljesítik a legújabb és legszigorúbb környezetvédelmi szabványokat is. Az újonnan kifejlesztett 1.6-os négyhengeres SmartStream dízelmotorok csökkentett széndioxid-kibocsátással és hatékonyabb üzemanyag-felhasználással, háromféle teljesítményszinttel érkeznek:  a 96 lóerős változat kizárólag hatfokozatú kézi váltóval, míg a 116 és136 lóerős változatok hatfokozatú manuális, vagy hétfokozatú 7DCT duplakuplungos váltóval rendelhető.      
 
 
Az új SmartStream motorokkal együtt a vállalat az i30 ötajtós, kombi és Fastback dízelmotoros változatait folyadékos kipufogógáz-kezelési rendszerrel látja el. A karbamid és víz elegyéből álló dízel kipufogó-folyadék nagyban hozzájárul a nitrogénoxid kibocsátás csökkentéséhez. Ugyanakkor az i30 modellpaletta összes benzines erőforrását benzines részecskeszűrővel látták el.   
 
 
A technológiai fejlesztések mellett a Hyundai egy új első lökhárítóval frissítette az i30 ötajtós és kombiváltozatának megjelenését. Ezzel mindkét modell megjelenése a karizmatikus i30 Fastback modellhez hasonlóvá vált, így a karcsú és elegáns vonalvezetés tovább fokozza az i30 ötajtós és kombiváltozatának harmonikus kialakítását. A Hyundai ezen túlmenően két új színárnyalatot is kínál az i30 új modellévű változataihoz.   
 
 
„Az i30 modellcsalád európai sikereink egyik tartópillére” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingvezetője. „Ahhoz, hogy 2021-re az első számú ázsiai autógyártóvá váljunk, nemcsak az olyan csúcstechnológiákba fektetünk be, mint amit a Kona Electric vagy a Nexo képvisel, de legkelendőbb modelljeinket is folyamatosan fejlesztjük azért, hogy gazdaságosságban és vonzó formatervben is kielégítsük vásárlóink igényeit.”
 
 
Az i30 család vásárlói mostantól egy 8 colos érintőképernyőt is választhatnak, amely az Android Auto vagy az Apple CarPlay alkalmazásokon keresztül képes csatlakozni a vezető okostelefonjához. Ezzel az okostelefon funkcióit a felhasználó az autó 8 colos kijelzőjén is tudja kezelni, a vezető hangutasításokat adhat, használhatja az okostelefon navigációs rendszerét és az érintőkijelző vagy a kormánygombok használatával közben minimális figyelmet kell fordítania a kezelésre.     
 
 
A Hyundai i30 modellcsaládja összesen négy különböző változatból áll: az ötajtós i30, az i30 kombi, az i30 N és az i30 Fastback. Az Európában tervezett és tesztelt i30 modellcsalád a legújabb SmartSense biztonsági technológiákat, időtlen formatervet és hatékony erőforrásokat kínál. A 2017-ben bevezetett i30 ötajtós, kombi és Fastback modellek most estek át az első modellfrissítésen azért, hogy stílusban és hatékonyságban még vonzóbbá váljon a vásárlók számára. Az i30 emellett 2018 óta kapható N-Line változatban is, amely külső és belső megjelenésében, felszereltségében azi30 N sportmodellt idézi. A mechanikai beállítások –köztük a felfüggesztés, a fékek és a motor-reakcióidő –tuningolásával további értékes opcióval ruházta fel az i30 palettáját.     
 
 
 
 
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja

 

Vissza
Új motorokat kapott a formailag is frissült Hyundai i30
  • 12/9/18 napon
  • Általános hírek