Nagyot nőttek a Hyundai eladásai augusztusban

A Hyundai Motor augusztusban 9,2 százalékkal több autót tudott értékesíteni a hazai és a globális piacain, mint egy évvel korábban. 

A Hyundai Motor szeptember első napjaiban bejelentette, hogy összesen 384 443 darab új autót értékesítettek idén augusztusban, ami 9,2 százalékkal haladja meg a tavalyi 352 078 darabos eladást. A növekedés elsősorban a kínai autópiacon tapasztalható fellendülésnek köszönhető, ahol tavaly az amerikai rakétavédelmi rendszer koreai telepítése miatti diplomáciai bonyodalmak leginkább a koreai áruknak okoztak nehézségeket.   
 
Emellett a vállalat hazai eladásai is növekedni tudtak. Tavaly augusztusban 54 560 db Hyundai modell talált gazdára Koreában, míg idén ennél 7,4 százalékkal több, 58 682 autót tudott a Hyundai értékesíteni. A hobbiterepjárók mellett a Grandeur is jó eredményeket ért el, miközben az új Santa Fe immár hatodik éve folyamatosan a legnépszerűbb SUV Koreában. A Hyundai globális piacain az eredmények 9,5 százalékkal haladták meg a tavalyit, így 297 518 darabról 325 861 darabra nőtt az értékesítés volumene.  
 
 
 
A Hyundai Motor arra számít, hogy az eladások a második félév további részében is erőteljesen emelkedni tudnak. Az eladások fellendülését elsősorban a vadonatúj Santa Fe generációtól és a Tucson ráncfelvarrott változatától várják, amelyek a globális piacokon és Kínában is elérhetőek lesznek ebben az időszakban. Emellett érkezik az Elantra modellfrissített változata is, amely tovább növelheti a Hyundai eredményeit.   
 
Az idei év első nyolc hónapját tekintve a hazai piacon 3,1, míg a globális piacokon 4,1 százalékos növekedés tapasztalható. Mindezt figyelembe véve a Hyundai a tavalyi 2,86 millió helyett idén már 2,97 millió autót értékesített, ami 3,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban. 
 
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja

 

Vissza
Nagyot nőttek a Hyundai eladásai augusztusban
  • 14/9/18 napon
  • Általános hírek