Merész külsőt kaphatnak a Hyundai új villanyautói

A Kona Electric és a Kia e-Niro iránti hatalmas érdeklődésen felbuzdulva a Hyundai csoport merész tervekkel kívánja meglovagolni a piaci trendeket.

A Hyundai csoport három márkája, a Hyundai, a Kia és a Genesis használni fogja a csoport által kifejlesztett vadonatúj, kifejezetten elektromos meghajtású járművek számára kifejlesztett padlólemezét. A platform nagyon hasonló a Volkswagen csoport által beharangozott MEB technológiájához, amelyre építkezve a Hyundai radikálisabb formavilágú villanyautókat ígér. 
 
„A kifejezetten villanyautók számára készült új padlólemez két év múlva jelenik meg” – mondta a vállalat egyik informátora. „Ez valószínűleg a B, azaz a kiskategóriás és a C, vagyis a középkategóriás autókban jelenhet meg.” 

 
A Hyundai csoport már korábban bejelentette, hogy 2025-ig 38 környezetbarát modelljük érkezik, amelyből 14 darab tisztán villanyhajtású lesz. A cégcsoporthoz tartozó Genesis luxusmárka 2021-ig szintén bemutatja saját elektromos modelljét. Eközben a csoport az üzemanyagcellás járművek fejlesztését is folytatja, így a Hyundai Nexo várhatóan nem az egyetlen ilyen modell lesz a csoport kínálatában.      
 
Jelenleg a Hyundai csoport elektromos modelljei már meglévő padlólemezre épülő padlóvázára épülnek, ám Luc Donckerwolke, a Hyundai formatervezési főnöke arra bíztatja formatervezőit, hogy a villanyautók új kínálatához radikálisabb javaslatokkal álljanak elő. „Ha villanyautókról van szó, akkor az a kérdés, hogy sci-fit szeretnénk, vagy megfelelni akarunk” – mondja Donckerwolke. „Képesek vagyunk valami olyat létrehozni, ami a hagyományos érzetű emberek számára nem fog tetszeni. Viszont nekünk a millenniumi és az azt követő autós generációk tetszésére van szükségünk. Ők pedig nem autós emberek – ők valami mást akarnak venni.   

 
Donckerwolke azt is elárulta, hogy a 3D nyomtatásnak milyen fontos szerepe lesz a jövő autótervezésében és anyaghasználatában” „A 3D nyomtatás korszakalkotó technológia” – mondja. „A 3D nyomtatással olyan dogokat is meg tudnánk valósítani, mint egy vastag ülésszövet, ami nem igényelne habot.”
 
Jelenleg a csoport három tisztán elektromos autóval rendelkezik. A Hyundainál ott a Kona és az Ioniq Electric, amely a ráncfelvarrása során még idén egy nagyobb akkut kap. A Kia emellett már forgalmazza az e-Niro villanyautót, miközben a Soul harmadik generációjából készített e-Soul idén érkezik Európába. A csoport villanyautóira hatalmas az érdeklődés, a megrendelők néhány európai piacon már csak 2020-ra kapnak visszaigazolást.  
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja 

 

Vissza
Merész külsőt kaphatnak a Hyundai új villanyautói
  • 3 héttel ezelőtt
  • Általános hírek