Hóban vizsgázik a vadonatúj Hyundai i10

A Hyundai Motor az idei év második felében tervezi bemutatni az i10 kisautó legújabb generációját, amelynek prototípusait legutóbb a svédországi télben kapták lencsevégre.

Az európai városi kisautók szegmensébe idén érkezik meg a Hyundai i10 legújabb, immár harmadik generációja, amely vadonatúj platformra épülve külső és belső méretei is megváltoznak. Az autó stílusa azonban várhatóan nem sokat változik majd, viszont mindenképpen felveszi majd a Hyundai legújabb családi formajegyeit. 
 
 
A téli svéd utakon elcsípett tesztautók persze vastag álcát viseltek, ám ennek ellenére látni lehet, hogy a kis i10 is olyan kaszkád hűtőmaszkot visel, amely az új Santa Fe generáción is megtalálható. A ráncfelvarrott modellhez hasonlóan az új modellben is lesz két kerek lámpa (vélhetően a nappali menetfény) a nagyobb méretű fényszórók alatt a hűtőmaszkba integrálva, míg a ködlámpák alul, a lökhárító alján kaptak helyet.  
 
 
 
Az autó oldalnézete egyébként nem változik, az autó hátsó ablakának jellegzetes íve is megmarad, de az új i10 megjelenésében várhatóan közelebb áll majd a Konához és az idén szintén érkező Styx kisterepjáróhoz. A Hyundai mérnökei egyszerre több autót is teszteltek Svédországban, amelyből az egyik viszonylag nagy és új formájú stílusos alufelniket viselt. Kisebb mértékben változni fognak a hátsó lámpatestek is, amelyekben akár LED fényforrások is világíthatnak.  
 
 
 
A belső tér ugyan szinte mindig le volt fedve, de egy óvatlan pillanatban azért sikerült az egyik fotósnak arról is felvételt készítenie. Erről annyit lehet megállapítani, hogy a nagyobb modellekhez hasonlóan (i30, Tucson, stb) a középkonzol tetejére akár egy multimédiás rendszert is beépíthetnek, amelynek kidolgozása, elrendezése azonban sokkal integráltabb, mint a korábban már látott tabletszerű kialakítás. Emellett az autóba új, fehér szövettel bevont üléseket is terveztek. Az indiai változat fix, egybeépített fejtámlával ellátott ülései helyett itt állítható magasságú fejtámaszokat láthatunk, vagyis a tesztautók minden bizonnyal az i10 európai változatai lesznek. Ezzel az új berendezéssel az utastér még prémiumosabb benyomást kelt.
 
 
 
Az új platform segítségével a Hyundai i10 tágasabb utastere segítheti a kisautót a korábbi generáció megjelenése óta eltelt időszakban megjelent konkurensekkel szemben. Várhatóan tovább bővül az extrák listája is, miközben a motorkínálaton is finomítani fognak, valamint számítani lehet a Kia Piacantoban is alkalmazott egyliteres turbómotor megjelenésére is.     
 
 
 
A vadonatúj Hyundai i10 várhatóan elődjéhez hasonlóan ősszel, a Frankfurti Autószalonon fog bemutatkozni.
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja

 

Vissza
Hóban vizsgázik a vadonatúj Hyundai i10
  • 4/2/19 napon
  • Általános hírek