Fotón az új Hyundai Santa Fe műszerfala

A kémfotósoknak ezúttal nemcsak a Hyundai Santa Fe álcázott karosszériáját sikerült lefotózni, de most végre feltárult előttük az új modell belső tere is.

A Hyundai vadonatúj, negyedik generációs Santa Fe modellje az autógyártó hivatalos közleménye szerint először márciusban, a Genfi Auitószalonon lesz látható a nagyközönség előtt, előtte azonban még ebben a hónapban hazai piacán, Dél-Koreában is bemutatkozik. Ám még mielőtt mindezek lezajlanának, a kémfotósoknak hála, most végre megismerhetjük, hogyan változott az új modell műszerfala. 
 
 
A jelenlegi generációhoz képest az új Santa Fében egy teljesen megújult műszerpultot találunk. A multimédiás rendszer nagy képernyője a többi új generációs Hyundai modellhez hasonlóan felköltözött a középkonzol tetejére, miközben a légbeömlőket két oldalról a képernyő alá helyezték át. Lejjebb már sajnos nem láthatunk, mivel az utasülésen helyet foglaló mérnök laptopja kitakarja, de annyi azért kivehető, hogy a középkonzol alsó része, a klímaközpont gombjaival, elrendezésével és kialakításával ott is nagyon hasonló lesz a többi új modelléhez. A műszeregység sajnos elég távol volt a fotóstól, így arról nincs értékelhető felvétel 
 
 
Azt már a hivatalos előzetesből is tudni lehet, hogy az új Santa Fe a konkurensek közötti versenyben rengeteg fejlett kényelmi és biztonsági szolgáltatással került felszerelésre. Ezek között megtalálhatjuk a hátsó utasfigyelmeztető rendszert, amely arra figyelmezteti a járművét elhagyni készülő vezetőt, hogy valaki még van a hátsó üléseken. Ezen túlmenően a hátsó keresztirányú forgalomfigyelőt egy automatikus vészfékrendszerrel is ellátták. 
 
 
Habár a forgalomban megfigyelt Santa Fe prototípusok továbbra is vastag álcát viselnek, a Hyundai a napokban tette közzé a modell első olyan rajzát, amely az új hobbiterepjáró külső megjelenését mutatja meg.  Ezeken az autó első megjelenése a két részre osztott fényszórókkal szembetűnően hasonlít a tavaly megjelent Kona kisterepjáróhoz. Ennek ellenére nem is lehet azt mondani, hogy a Santa Fe csak egy felfújt Kona lenne, az egész megjelenés ugyanis kicsit sarkosabbnak, erőteljesebbnek tűnik. 
 
 
A hírek szerint a Hyundai egy nagyobb, nyolcszemélyes Santa Fe változatot is készít az új modellből, amely várhatóan jobban elkülönül majd a kisebb, ötszemélyes kiviteltől. A tavaszi bemutatót követően az autó várhatóan nyártól lesz kapható a világpiacon. 
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja
Vissza
Fotón az új Hyundai Santa Fe műszerfala
  • 1/2/18 napon
  • Általános hírek