Február végén debütál a Hyundai Kona elektromos változata

A Hyundai Motor még a márciusi Genfi Autószalon előtt, február 27-én mutatja be a Kona elektromos változatát, amely még az idén nyáron az autószalonokba kerül.

Hyundai a február 27-i hivatalos bemutató előtt közzétette az első előzetes képet első teljesen elektromos SUV-járól. A vadonatúj Kona Electric megerősíti a vállalat vezető szerepét az öko-autó szegmensben. A Hyundai lesz az első autóipari márka Európában, amely 2018 nyári piaci bevezetéssel mindenki számára elérhetővé teszi a teljesen elektromos, kompakt SUV-ot.
 
A vadonatúj Kona Electric két különböző hajtáslánccal lesz elérhető, a piac egyik legerősebb villanymotorját kínálva az ügyfeleknek, osztályelső, közel 470 kilóméteres hatótávolsággal (belső cél a WLTP előírásoknak megfelelően), és nagyszerű vezetési élménnyel. Ezen felül a sofőrök élvezhetik a számos kényelmi és kapcsolódási lehetőség, valamint az aktív biztonsági és vezetéstámogató segédrendszerek nyújtotta előnyöket. 
 
 
A vadonatúj Kona Electric lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy ötvözzék az öko-mobilitást a SUV stílussal. Az autó piacra dobásával a Hyundai Európa első olyan autógyártója, amely egyesíti ezt a két leggyorsabban növekvő iparági trendet. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltam, az autó teljes elektromos hajtásláncát (akkumulátorát és villanymotorját) az LG Chem gyártja. A villanymotor teljesítménye akkumulátorkapacitástól függetlenül 201 lóerő, az akkumulátorok pedig 39,2 és 64 kWh kapacitásúak lehetnek. Ennek megfelelően a kisebbik akkucsomaggal a hatótáv a szigorú koreai szabvány szerint is 240, míg a nagyobbikkal 390 kilométer lehet.

A Hyundai első villanyautója, az Ioniq kiváló képességei, takarékos működése miatt a Kona Electric iránt máris hatalmas érdeklődés mutatkozik. Norvégiában, ahol az elektromos járműpiac már jóval fejlettebb, már a múlt év végére hatezer megrendelés érkezett, míg Dél-Koreában a január közepétől előrendelhető autóra két hét alatt 16 700 rendelés futott be.

 
A Hyundai élen jár az öko-mobilitás terén, már jelenleg is a legszélesebb hajtáslánc kínálattal. A Hyundai hozta forgalomba az első tömeggyártású hidrogén-üzemanyagcellás járművet, az ix35-et, és nemrég mutatta be utódját, a vadonatúj Nexo-t. Ezenkívül a sikeres Ioniq az egyetlen olyan autó, amely háromféle elektromos hajtásláncot kínál ugyanazzal a karosszéria típussal. Az Ioniq Electric első helyezést ért el a rangos ADAC EcoTest 2017-en.
 
További részletek közzétételére február 27-én kerül sor, az autó világpremierje előtt a 2018-as Genfi Autókiállításon.

 
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja
Vissza
Február végén debütál a Hyundai Kona elektromos változata
  • 8/2/18 napon
  • Általános hírek