Egymillió Hyundai i30 Európában

A Hyundai Motor bejelentette, hogy az i30 kompakt modelljének európai összesített eladási eredményei a típus 2007-es bevezetése óta átlépték az egymilliós darabszámot. 

A Hyundai Motor 2007-ben mutatta be első valódi kompakt modelljét, az i30-ast, amelyet kifejezetten az európai piac igényei szerint alakítottak ki. A dél-koreai autógyártó közleménye szerint az idei év első negyedévének végére több mint egymillió darab i30-as modell kelt el az Európai Unió 28 tagállamában és az Európai Szabadkereskedelmi Szövetség négy további országában. 
 
 
Ez a szám különösen azért figyelemreméltó, mivel a kompakt autók szegmense különösen keresettek az európai autópiacon. Európában éppen ezért számos tradicionális márka kínál kompakt ötajtós modelleket, köztük a kategória megteremtője, a Volkswagen a Golfot, amely után a kategóriát a mai napig Golf-osztálynak is szokták hívni. 
 
 
A Hyundai i30 azért is különösen fontos a márka számára, mivel az autó volt az első, amelyet a gyártó ultramodern nosovicei üzemében kezdtek termelni Csehországban. A közleményben azt is kihangsúlyozták, hogy az üzemben összesen már 11 113 darab i30 N sportmodell készült a típus 2017-es bevezetése óta.
 
 
A Kia cee’d modelljével azonos alapokra épülő Hyundai i30 első generációja kompakt ötajtós és kombi kivitelben 2007-ben jelent meg az európai piacon. Egy évvel később, 2008 őszétől már az új nosovicei üzemből kerültek ki az Európának készülő modellek. A második generáció a 2011-es Frankfurti Autószalonon mutatkozott be, amelyből már háromajtós, illetve a 2015-ös ráncfelvarrás után Turbo változat is készült. A 2017 óta gyártott harmadik generáció karosszériaváltozatai közül a háromajtós helyét a Fastback váltotta és megjelent a sportos N széria is. 
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja 

 

Vissza
Egymillió Hyundai i30 Európában
  • 4 héttel ezelőtt
  • Általános hírek