Álcázva tesztelik a Hyundai Kona elektromos változatát Indiában

Az indiai Chennai közelében ismét felbukkant a Hyundai Kona elektromos változatának tesztpéldánya, amelyet ezúttal már álcázva próbáltak ki a forgalomban.  

A Hyundai Motor első indiai elektromos modellje a Kona Electric lesz, amelyet már tavaly kiállítottak a 2018-as MOVE kongresszuson. A vállalat eddig is intenzíven tesztelte az autót India különböző részein, eddig azonban nem álcázták az autót. Most viszont a Hyundai indiai főhadiszállása közelében lefényképezett tesztautó már álcamatricázást visel. 

 
Az eddigi pletykák szerint a Hyundai Kona Electric indiai változata CKD eljárás keretében fog készülni, vagyis a Koreában előre összeállított részegységeket Indiában szerelik majd készre. A mostani álcázás talán már azt jelentheti, hogy a fotózott példány már egy ilyen tesztpéldány lehet, amelyet a gyár mérnökei fogtak tesztelésre. 
 
A Hyundai Kona Electric kétféle hajtáslánccal is készül, amelyből a belépőszint egy 136 lóerős, 395 Nm nyomaték leadására képes villanymotorból és egy hozzá kapcsolt 39,2 kWh kapacitású akkumulátorcsomagból áll. Ezzel az autó a WLTP szabvány szerint 289 km megtételére képes és a fedélzeti 7,2 kW-os fedélzeti töltője révén gyorstöltővel 6 óra 10 perc alatt újratölthető. Emellett a vállalat egy 64 kWh-s akkuval szerelt, 204 lóerős változatot is kínál 449 km-es hatótávval, amit 9 óra 35 perc alatt lehet feltölteni.   

 
Az árszint viszonylagos alacsonyan tartása érdekében a Hyundai várhatóan nem fog minden modern felszerelést kínálni elektromos autójához, így például a 8 colos központi érintőkijelzőt egy kisebb 7 colos válthatja és hiányozni fognak olyan tételek, mint a HUD kijelző, a navigáció, vagy a vezetéstámogató rendszerek is. Ugyanígy elképzelhető, hogy kezdetben csak a kisebb teljesítményű és hatótávú változatot fogják forgalmazni, hogy ezzel is csökkentsék az autó vételárát.  
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja 
Vissza
Álcázva tesztelik a Hyundai Kona elektromos változatát Indiában
  • 6/5/19 napon
  • Általános hírek