A Hyundai még több Sonata hibridet fog gyártani

A Hyundai Motor úgy határozott, hogy a hamarosan bemutatkozó Sonata hibridből az eredeti tervekhez képest még többet készít azért, hogy ezzel is reagáljon a környezetbarát modellek iránt mutatkozó felfokozott igényekre. 

A Hyundai Motor bejelentette, hogy a koreai Asan üzemében hamarosan gyártásba kerülő új Sonata Hybrid változatából 8 százalékkal többet, 48 ezer helyett 52 ezer darabot fog készíteni évente. Koreában ugyanis az utóbbi időben a hibridek a legnépszerűbb járművek. Tavaly összesen 93 051 hibridet vásároltak Koreában, ami 24,52 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A 2011-es 16 364 darabos eredményhez képest a tavalyi eredmény csaknem ötszörös, idén az eladások pedig elérhetik a százezres értéket is.   
 
 
A hibrid járművek ezzel a környezetbarát járműkínálat túlnyomó többségét jelentik. A koreai gyártók által eladott 61 236 darab hibrid az összes környezetkímélő autó 66,78 százalékát tették ki tavaly. Habár továbbra is számos tisztán elektromos és üzemanyagcellás autó érkezik a piacra, ezek azonban értékesítési eredmény szempontjából továbbra is elmaradnak a hibridektől. Az idei év első négy hónapjában a hibridek 21 211 darabos eladási eredményükkel az összes környezetbarát járműeladás 66,97 százalékát teszik ki.   
 
Ugyanez igaz a Koreába importált külföldi járművek tekintetében is. Az importált hibridautók piaca tavaly elérte a 30 ezer darabot. Tekintettel arra, hogy ugyanez a szám 2013-ban csak 5 847 darab volt, ez a piac azóta 400 százalékkal növekedett. Az importált hibridek piacát a japánok uralják, a vezető helyet a Lexus szerezte meg Dél-Koreában. 
 
 
A Hyundai kissé elhalasztotta a Sonata Hybrid piaci bevezetését, amit eredetileg idén júniusra terveztek. „Nincs különösebb oka ennek. Csak elhalasztottuk a termék bevezetését” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. Az autót várhatóan július elején, a második félév elején fogják bemutatni Koreában, Amerikában pedig 2020 elején debütálhat. 
 
 
Forrás: Dönci Hyundai Blogja 
Vissza
A Hyundai még több Sonata hibridet fog gyártani
  • 2 héttel, 6 nappal ezelőtt
  • Általános hírek