Egymillió autót gyárthat a Hyundai Indiában

A Hyundai csoport nemrég bejelentette, hogy két autógyártó vállalata az egyre növekvő helyi igények kielégítésére 2020-ra akár egymillió autót is képes lesz évente előállítani Indiában.

A Hyundai csoport szerint az éves 7 százalékos átlagos növekedést figyelembe véve Kína és az Egyesült Államok mögött az évtized végére India lehet a világ harmadik legnagyobb autópiaca. A vállalat szóvivője szerint különösen a környezetbarát járművek iránti kereslet nőhet a világ második legnépesebb országában, ahol 1,3 milliárd ember van kitéve a légszennyezés hatásainak.

A csoport két leányvállalata közül a Hyundai Motor jelenleg két összeszerelő üzemet működtet az indiai Chennaiban, ahol az éves kapacitás jelenleg eléri a 650 ezer darabot. Tavaly a Hyundai 500 539 autót értékesítet Indiában, ami 5,2 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 476 001 darabos eredményt. Ezzel pedig a piac 17százalékát mondhatja magáénak és második helyen állnak a piacot 47,3 százalékkal uraló Maruti Suzuki India mögött.

 

 

                                   

 

 

 A csoport kisebbik autógyártó vállalata, a Kia Motors jelenleg nem rendelkezik gyártóbázissal és a magas importvámok miatt nem is kínálja termékeit Indiában. Ez azonban a jövőben megváltozik, hiszen 2019-re 1,1 milliárd dolláros beruházással egy évi 300 ezer darabos kapacitású üzem épül az indiai Andhra Pradesh tartományban. A vállalat anyacégéhez hasonlóan igyekszik hasznot húzni a gyorsan növekvő helyi keresletből.

A koreai autógyártó nem az egyetlen, amely beruházásokkal igyekszik kihasználni a növekvő keresletet. A következő néhány évben 7-8 japán, német, francia és kínai gyártó bővíti meglévő üzemeit vagy épít gyárakat a szubkontinesen, amelyek együttes értéke meghaladja a 10 milliárd dollárt is.

 

Forrás: Dönci Hyundai Klubja

Vissza
Egymillió autót gyárthat a Hyundai Indiában
  • 8/6/17 napon
  • Általános hírek